Πέτρος Φιλίππου “Σε φέρνει κοντά ο Κλοπ”

Πέτρος Φιλίππου, αθλητικοθεραπευτής της Γουότφορντ και της Εθνικής:

 

Screen shot 2016-03-15 at 21.49.09

Για τον Μουρίνιο: «Τρέλες πολλές αλλά είναι ιδιοφυία ο Μουρίνιο. Ήταν απίστευτος μαζί μας. Σε έκανε να νιώθεις ένα πόδι πιο ψηλός. Πιστεύω με την Έβα ήταν λάθος του. Με ένα συγνώμη ίσως να ήταν στην Τσέλσι ακόμη. Όταν ήρθε στην Αγγλία κέρδισε πρωταθλήματα και έπαιξε ένα είδος ποδοσφαίρου που δεν ήταν συνηθισμένο στην Αγγλία. Έπαιζε για τη νίκη. Δεν τον ενδιέφερε πως έπαιζε αλλά να κερδίσει.Προτιμώ να μην πω προσωπικές ιστορίες για τον πελλό. Πάντα μας έκανε να γελάμε. Είχε φοβερό χιούμορ. Κάναμε χάζι στα αποδυτήρια. Δεν ήθελε η πίεση να είναι στους παίκτες του αλλά στον ίδιο. Δούλεψα και με τον Κλοπ 10 μήνες, τώρα είμαι στην Γουότφορντ. Σε φέρνει κοντά και ο Κλοπ, αλλά η ένταση που βάζει στις προπονήσεις και στους παίκτες του είναι πολύ διαφορετική από τον Μουρίνιο. Ο Κλοπ πιστεύει στο επιθετικό ποδόσφαιρο με συνεχόμενη πίεση. Δούλεψε στην προετοιμασία με τόση ένταση που δεν έχω δει ποτέ μου εγώ. Και αυτό φαίνεται και τώρα».

Για το αν θα το πάρει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ: «Παίζεται. Θα δείξει μετά τον Δεκέμβριο αν θα παίζει με την ίδια ένταση».

Αν υπάρχει κάποιος Κύπριος που θα μπορούσε να αντέξει στην Πρέμιερ Λιγκ: «Υπάρχουν δυο ποδοσφαιριστές. Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης και ο Γρηγόρης Κάστανος. Και οι δυο αγωνίζονται στο εξωτερικό».

ARIS